Ga naar inhoud
Telefilm die zich afspeelt in 1969 en verhaalt over de zevenentwintigjarige Pater Louis die door een reeks van gebeurtenissen in opstand komt tegen de Katholieke Kerk.
Het is 1969. De zevenentwintigjarige Pater Louis leeft in een klooster en zijn priesterschap is voor hem een roeping. Wanneer echter zijn vriend en collega-priester Daniël een verhouding krijgt met een vrouw, zet ook Louis vraagtekens bij zijn celibatair bestaan. Waarom mag hij geen intieme verhouding met een ander mens onderhouden? Door een reeks van gebeurtenissen komt Louis in opstand tegen de Katholieke Kerk en in 1973 verlaat hij het klooster. Het toeval brengt hem in contact met Daikha, een vrouw die hem de liefde leert kennen. In 1999 is de korte verhouding met Daikha vrijwel vergeten. Louis heeft de kerk de rug toegekeerd en woont inmiddels samen met zijn jeugdliefde Liliane. Dan komt er een bericht waardoor het leven van Louis voor de derde keer ingrijpend zal veranderen.

Titel: Saint Amour
Jaar: 2000
Duur : 1 uur, 35 minuten
Categorie: Lang Televisie Drama
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2000

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still