Ga naar inhoud
Ontluisterend portret van voormalig bokskampioen Rudi Lubbers en zijn vrouw Ria. Na zijn legendarische wedstrijd tegen Mohammed Ali in 1973 kwam het met Rudi nooit meer helemaal goed.
Muhammad Ali kreeg hem niet plat. Twaalf ronden lang bleef Rudi Lubbers, een van Nederlands succesvolste boksers, overeind tegen de bokslegende. Maar echt incasseren leerde hij pas tijdens zijn twintig jaar durende relatie met Ria, kermisexploitante en zijn grote liefde. Al bij het begin van de film dringt zich een vergelijking op met Ali, als Lubbers snoevend en luchtboksend voor de camera danst. Maar tijdens de (meestal slechts) verbale gevechten met zijn immer snerende Rietje, wordt hij steeds kleiner. Als hij na de zoveelste ruzie spoorloos verdwijnt wordt duidelijk dat Ria, ondanks haar grote mond, verknocht is aan haar kampioen. En ook Ruud blijkt niet zonder zijn partner te kunnen. Regisseur Roy Dames maakt in dit nietsverhullende, hilarische en tragische document duidelijk hoe dun de scheidslijn is tussen liefde en haat.

Credits

Set geluid
Mixage
Soundpalette
Productiebedrijf
Springfilm
Omroep
NTR
Distributie
Springfilm

Titel: Ruud & Ria - Tot de dood ons scheidt
Jaar: 2002
Duur : 55 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2002

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.