Ga naar inhoud
De Amerikaan Matt Lorenz reist naar Peru om uit te zoeken hoe zijn ouders daar twintig jaar eerder aan hun einde kwamen. Stukje bij beetje komt hij achter de onthutsende waarheid.
De Amerikaan Matt Lorenz reist naar Peru om uit te zoeken hoe zijn ouders daar twintig jaar eerder aan hun einde kwamen. Volgens de lokale autoriteiten werden zijn ouders vermoord door terroristen toen ze een berg aan het beklimmen waren. De brieven die Matts moeder aan haar zus schreef bieden de jonge Amerikaan aanknopingspunten om te kunnen ontdekken wat er nou echt gebeurd is. Zij had kanker en bezocht tijdens haar verblijf in Peru diverse shamannen en alternatieve genezers. Ook had ze contact met een jong zangeresje, Sonia Morales, die inmiddels een Peruaanse volksheldin is die overal in het land optreedt. Via de zangeres wil Matt de waarheid boven water krijgen, maar dat blijkt nog niet eenvoudig. Zijn zoektocht leidt hem door heel Peru en stukje bij beetje komt hij dichterbij de onthutsende waarheid. Ondertussen ondergaat hij de magie van het land waar aan cavia's bijzondere krachten worden toegedicht en alles anders werkt dan hij gewend is. Hij ondergaat zijn ervaringen met de onbekende en rijke cultuur vol overgave. Dit speelfilmdebuut van Kris Kristinsson vermengt fictie met documentaire.

Titel: Ruta del Jaca
Jaar: 2009
Duur : 1 uur, 12 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Hoofdprogramma, NFF Debuutcompetitie
Editie: NFF 2009

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still