Ga naar inhoud
Stills

Rotterdam, verlaat ons niet

Regie: Guido F.G. Jeurissen
Rotterdamse stadsdichters gaan het fictieve gesprek aan met hun stad. Zij praten over hun stukgelopen relatie met Rotterdam en op welke manier deze nog kan worden geheeld.
Een man, een meisje, een paard en een witte achtergrond. De man op het paard is de Rotterdamse stadsdichter Dean Bowen, het meisje de jeugdstadsdichter Vienne Haagoort. Samen dragen ze een gedicht, of liever, een dialoog met Rotterdam voor. In een langzame camerabeweging glijden we langs tableaux vivants van de stad en zijn bewoners. Een marktkraam, een grafkist. Poëtische korte film over de relatie van de Rotterdammers met hun stad in een veranderende wereld.

Credits

Production Design
Kostuumontwerp
Productiebedrijf
Rauwkost Film
RVON-poster-small-2MB.jpg
Titel: Rotterdam, verlaat ons niet
Jaar: 2022
Duur : 12 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2022

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills
Stills
Stills