Ga naar inhoud
Stills

Rotkind

Regie: Anej Golčar
Na de plotselinge dood van zijn autoritaire moeder is het eindelijk tijd voor de zwijgzame zestiger Harold om zijn eigen stem te vinden in deze korte animatie.
Stop-motion-animatie waarin zestiger Harold nog steeds bij zijn bejaarde moeder Hendrina woont. Gezellig is het niet: de verzuurde moeder stelt haar passie voor vazen boven de liefde voor haar zoon en zit vol verwijten. Daardoor is Harold gaan geloven dat hij van haar afhankelijk is en geen autonome beslissingen kan nemen. Maar dan hoort hij door de muur een tegengeluid: de opstandige, tegendraadse puberzoon van de buren. Dat wekt bij de stille Harold het verlangen op om zich ook te laten horen. Kort daarna komt ma te overlijden. Wat doet dat voor Harold?

Credits

Scenario
Sound Design
Animatie
Productiebedrijf
Willem de Kooning Academie
Titel: Rotkind
Jaar: 2022
Duur : 8 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2022
NFF Studentencompetitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills