Ga naar inhoud
Still

Room 2017

Regie: Rob Smits
In vijf hoofdstukken verhaalt filmmaker Rob Smits hoe zijn langgekoesterde jeugddroom om maandenlang bij de Yanomami-indianen in de Venezolaanse jungle te bivakkeren is uitgemond in een complete mislukking.
Filmmaker Rob Smits verhaalt in voice-over hoe zijn langgekoesterde wens om een tijd bij de Yanomami-indianen in de jungle van Venezuala te bivakkeren, uitmondt in een complete mislukking. Decennia geleden verbleef de Zwitserse fotograaf Karl Weidmann daar. Deze verfilmde dat in Hoy en la Edad de Piedra en deze film inspireerde Smits om in zijn voetsporen te treden. In 2006 lukt het hem om een maand bij de indianen door te brengen, maar al zijn filmmateriaal wordt in beslag genomen en hij moet met lege handen naar huis. Uit het materiaal dat hij verzamelde in de aanloop naar de reis heeft Smits in vijf hoofdstukjes een documentaire samengesteld over de oorzaak van de mislukking van het avontuur. De Yanomami-indianen zijn niet langer de 'aristocraten van de jungle', maar zich zeer bewust van de mogelijkheden van de moderne beschaving.

Credits

Camera
Set geluid
Sound Design
Montage
Muziek
Productiebedrijf
Submarine Film
Titel: Room 2017
Jaar: 2007
Duur : 46 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2007
Hoofdprogramma

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still