Ga naar inhoud
Still

Robert, Mary en Katrina

Regie: Marjoleine Boonstra
Bijzonder portret van een ouder echtpaar uit New Orleans dat tijdens de orkaan Katrina have en goed verloor, maar vrienden en liefde won.
Robert en Mary vormen een ouder, zwart echtpaar dat al meer dan vijftig jaar bij elkaar is. Dat is echter niet wat hen onderscheidt van anderen: zij maakten de orkaan Katrina mee in New Orleans. Voor de camera vertelt het paar om beurten van hun ervaringen tijdens de ramp. Hoe ze met een paar van hun (klein)kinderen de storm afwachtten en geconfronteerd werden met de overstroming, die ze dankzij een gelukkige ingeving van Robert, met z'n allen (inclusief de hond) overleven. Hoe ze gered werden door leden van straatbendes. Hoe ze aan alle kanten geholpen werden door totale vreemden, onder andere met het contact met hun andere kinderen, van wie een paar getuige waren van de verschrikkingen in de Superdome. De grappige, ontroerende en soms dramatische details en de manier waarop die worden verteld, maken van de documentaire een bijzonder portret van zowel het hechte paar als van een grote natuurramp.

Credits

Producent
Productiebedrijf
HUMAN
Omroep
HUMAN
Distributie
NPO Sales
Titel: Robert, Mary en Katrina
Jaar: 2006
Duur : 43 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2006
Gouden Kalf Competitie Hoofdprogramma

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.