Als in een documentaire volgt de speelfilm een rusteloos Duits meisje in Amsterdam dat haar vriendin in Duitsland opzoekt. Er volgt een tocht van kou, honger, morsige onderkomens en chronisch geldgebrek.
Roadmovie-achtige speelfilm over een rusteloos Duits meisje dat met haar hond een oude caravan aan de rand van Amsterdam bewoont. Het jonge meisje leidt een ongestructureerd, nomadisch bestaan. Waar zij zich ook bevindt, altijd ontbreekt er wel iets en altijd denkt zij dat iets ergens anders wèl te vinden. Nauwelijks heeft ze zich in Amsterdam gevestigd of ze weet al niet meer wat ze hier eigenlijk moet doen. Ze verlaat haar zojuist verworven woonwagen om in Duitsland een vriendin te gaan opzoeken. Dit reisdoel vormt in feite slechts een alibi voor een zwerftocht op goed geluk. Als in een documentaire volgt regisseur Rosemarie Blank het meisje op haar tocht naar Berlijn, Hamburg, Dresden en Oost-Friesland. Romantiek is in dit marginale bestaan ver te zoeken, in tegenstelling tot kou, honger, morsige onderkomens en chronisch geldgebrek. Gouden Kalf voor Beste Regie in 1994.

Credits

Productiebedrijf
Casa Film
Wüste Film Production
Omroep
ZDF/Das Kleine Fernsehspiel

Titel: Rit over de grens
Jaar: 1994
Duur : 1 uur, 34 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 1994

Gouden Kalf winnaar

Beste Regie (1994)
Rosemarie Blank

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01