Ga naar inhoud
Stills

Rise

Regie: Nahuel Garcia
Animatie over een dagelijks ritueel. Een jongen mijmert over de nutteloosheid van het bestaan. Iedere ochtend haalt een drill sergeant hem weer over om aan de dag te beginnen.
Waarschijnlijk gebeurt dit elke dag: vlak voordat de ochtend aanbreekt komt een drill sergeant bij een jongen om het begin van de nieuwe dag aan te kondigen, opstaan! De jongen somt alle argumenten op waarom hij vandaag niet uit bed wil komen, maar de drill sergeant blijkt een vermomde positiviteitsgoeroe die predikt door te marcheren naar een betere toekomst. De animatie Rise laat ons meekijken naar een korte discussie over de positieve en negatieve aspecten van het leven en hoe je de kracht kan vinden om door te gaan.

Credits

Producent
Productiebedrijf
Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Titel: Rise
Jaar: 2021
Duur : 4 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2021
NFF Studentencompetitie Genomineerd Talent Awards 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills