Misdaadthriller gebaseerd op het leven van Andries Riphagen: bokser, zwarthandelaar en koelbloedige Jodenjager die in de Tweede Wereldoorlog schatrijk werd met het afpersen en verraden van onderduikers.
Misdaadthriller gebaseerd op het leven van Andries 'Al Capone' Riphagen: bokser, zwarthandelaar, souteneur, maar vooral fervent Jodenjager die in de Tweede Wereldoorlog onmetelijk rijk werd met het opsporen, afpersen en verraden van Joodse onderduikers. Hij waant zich onaantastbaar, totdat een jonge politieagent uit het verzet verbeten de jacht op hem opent. Weet de geslepen, gewetenloze Riphagen dan toch de dans te ontspringen? Geen slachtoffers of helden in de hoofdrol, maar profiteurs, baantjesjagers, criminelen en koelbloedige moordenaars.

Titel: Riphagen
Jaar: 2016
Duur : 2 uur, 11 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: L'OR Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2017

Gouden Kalf nominaties

Beste Vrouwelijke Bijrol (2017)
Antoinette Jelgersma
Beste Mannelijke Bijrol (2017)
Michel Sluysmans
Beste Production Design (2017)
Alfred Schaaf
Beste Muziek (2017)
Het Paleis van Boem

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still