3-Delige dramaserie over Ed van Thijn en de IRT-affaire gebasseerd op zijn dagboek. Verhaal over conflicten tussen vriendschap, idealen en eigenbelang in de politiek.
Driedelige dramaserie geïnspireerd op het gelijknamige dagboek van politicus Ed van Thijn (gespeeld door Huub Stapel). In 1993 was de toenmalige burgemeester van Amsterdam betrokken bij de ontmanteling van het IRT - het Interregionale Recherche Team - door politiecommisaris en vriend Eric Nordholt. Kort daarna wordt hij door zijn partij gevraagd de overleden Ien Dales op te volgen als Minister van Binnenlandse Zaken. In die functie is Van Thijn verantwoordelijk voor de IRT-affaire en dus ook zijn eigen functioneren als burgemeester. Na enkele maanden wordt hij door de Tweede Kamer, samen met Minster van Justitie Hirsch Balin, naar huis gestuurd. Behalve een reconstructie van de IRT-affaire is Retour Den Haag vooral een gedramatiseerd verhaal over conflicten tussen vriendschap, idealen en eigenbelang in de politiek.

Titel: Retour Den Haag
Jaar: 1999
Duur : 2 uur, 30 minuten
Categorie: Lang Televisie Drama
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 1999

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still