Ga naar inhoud
Still

Reisverhalen - Zwervers van Europa

Regie: Eric Velthuis
Documentaire geeft een menselijk gezicht aan de economische migratie van Oost-Europeanen naar het Westen, door twee vriendelijke Albanezen te volgen op hun reis naar Hamburg.
Regisseur Eric Velthuis geeft een menselijk gezicht aan de economische migratie van Oost-Europeanen naar het Westen, door twee vriendelijke Albanezen te volgen op hun reis naar Hamburg, drieduizend kilometer van huis. Ondanks dat ze zich verzekerd weten van een Schengen-visum blijven ze de hele railmovie ongerust. Ze weten dat Albanezen nergens echt gewenst zijn. Toch blijken de illegale Albanezen die ze onderweg tegenkomen onderling opvallend openhartig en laconiek, ook waar de camera bij is. Ze kankeren uitgebreid op hun 'waardeloze' geboorteland - volgens Velthuis willen vier op de vijf Albanezen het liefst vertrekken - maar voelen ook heimwee. Velthuis wekt sympathie voor de twee avonturiers, van het dagenlange wachten op het visum bij de Griekse ambassade in Albanië, via de spanning op de Italiaanse kade, tot de ontvangst door Albanezen in Hamburg waar ze illegaal zullen gaan werken.

Credits

Set geluid
Productiebedrijf
HUMAN
Omroep
HUMAN
Distributie
Ryninks Holding BV
Titel: Reisverhalen - Zwervers van Europa
Jaar: 2000
Duur : 49 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2002
Reisverhalen

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still