Ga naar inhoud
Still

Reisverhalen - Reis naar het Paradijs

Regie: Ben van Lieshout
De treinreis van de Kaspische Zee naar de Perzische Golf gaat dwars door Iran, van de kaviaar naar de olie en van werkloosheid naar de 'martelarenindustrie'.
In april 2002 reisden regisseur Ben van Lieshout en cameraman Stef Tijdink per trein door Iran; van de kaviaar van de Kaspische Zee naar de olie van de Perzische Golf. Het is de rouwmaand, zwarte vlaggen hangen boven de straten waarin mensen in het zwart gekleed gaan. Er is voldoende te treuren: de werkeloosheid in Iran is hoog en de economie verslechtert alleen maar. Hoewel de overleden leider Khomeini nog oprecht lijkt te worden vereerd, is de populariteit van de huidige leiders tanende. Ook al trekken de opofferingen van de revolutie en de achtjarige oorlog met Irak, die het regime onvermoeibaar tot voorbeeld houdt, nog steeds jongeren aan. In de bergdorpen van Iran, weg van de grote stad, verdwijnt het opzichtige fanatisme echter en vinden de filmmakers daar een rustgevende stilte.

Credits

Uitvoerend Producent
Productiebedrijf
Pieter van Huystee Film & TV
Omroep
HUMAN
Distributie
Public Film
Titel: Reisverhalen - Reis naar het Paradijs
Jaar: 2002
Duur : 50 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2002
Jaaroverzicht Reisverhalen

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.