Ga naar inhoud
Still

Reisverhalen - Reis door de leegte

Regie: René Roelofs
Regisseur René Roelofs nam de trein van Sydney naar Perth, terwijl hij zich afvroeg of hij in 1988 de juiste beslissing heeft genomen om terug te keren naar Nederland na een verblijf van zes jaar in Australië.
Regisseur René Roelofs emigreerde in 1982 naar Australië. Het land heeft ongeveer evenveel inwoners als Nederland, maar is tweehonderdvijftig maal zo groot. Roelofs werd gelokt door de goede verhalen over de filmindustrie, de uitgestrekte ruigheid en het mooie weer. Maar in 1988 keerde hij terug; hij miste zijn Nederlandse wortels en voelde zich nooit helemaal thuis bij de Australische mentaliteit van 'don't worry, mate'. Toch bleek ook de stap terug, van een huis aan de Indische Oceaan naar een flat in Amsterdam-Osdorp, niet gemakkelijk. Vooral tijdens lange winteravonden sloeg de twijfel toe. In 2002 keerde Roelofs voor het eerst terug naar Australië. Hij nam de trein van Sydney naar Perth, dwars door de onmetelijke leegte. Op zoek naar een definitief antwoord op de vraag of hij in 1988 de juiste beslissing had genomen.

Credits

Productiebedrijf
Pieter van Huystee Film & TV
Omroep
HUMAN
Distributie
Public Film
Titel: Reisverhalen - Reis door de leegte
Jaar: 2002
Duur : 50 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2002
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie Reisverhalen

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still