Ga naar inhoud
Still

Reisverhalen - In Loving Memory

Regie: Peter Delpeut
Documentaire waarin de regisseur op zoek gaat naar sporen van de geschiedenis langs de oude Settle-Carlisle-spoorlijn in Noord-Engeland.
Toen aan regisseur Peter Delpeut werd gevraagd wanneer hij ooit het gelukkigst was, moest hij denken aan een moment dat hij op een bankje zat in Noord-Engeland. Dat was daar neergezet ter herinnering aan een overledene, In Loving Memory. Nu keert hij terug naar dat gebied, op zoek naar sporen van de geschiedenis langs de oude Settle-Carlisle-spoorlijn. Die spoorlijn was ooit met veel moeite aangelegd, met onder meer een groots viaduct, ten koste van ettelijke mensenlevens. Nog steeds is het een bron van trots voor de bewoners van de streek. Gaandeweg gaat Delpeut echter steeds meer op zoek naar de herdenkingsbankjes en naar de verhalen die erachter schuilgaan. Net als de spoorlijn verwijzen ze naar het verleden. De schoonheid van het heuvellandschap, de sfeer van herinneringen en het treinreizen veroorzaken een mijmerende, reflectieve toon.

Credits

Set geluid
Productiebedrijf
Pieter van Huystee Film & TV
Omroep
HUMAN
Distributie
Public Film
Titel: Reisverhalen - In Loving Memory
Jaar: 2001
Duur : 50 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2002
Reisverhalen

Gouden Kalf nominaties

Beste Korte Documentaire (2001)
Peter Delpeut

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still