Visueel gedicht met minimalistische stop-motion en piepschuimen ruïnes als decor. Insectachtige optische instrumenten wekken vrouwenbeelden tot leven.
Minimalistische stop-motionanimatie gebaseerd op het gedicht van de maker over ongelijkheid en onderdrukking. De uitbuiting van de aarde en de ongelijke positie van vrouwen blijken een gemeenschappelijke deler te hebben. De uit piepschuim opgebouwde, vervallen en overwoekerde gebouwen zijn geïnspireerd op de beeldbepalende architectuur van twee van de meest roofzuchtige regimes uit de Europese geschiedenis: het Forum Romanum en de betonnen constructies van nazi-architect Albert Speer.

Credits

Producent
Scenario
Production Design
Sound Design
Animatie
Productiebedrijf
Tropism Art & Science Collective

Titel: Rebirth of Venus
Jaar: 2021
Duur : 9 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills