Ga naar inhoud
Puberperikelen in moderne setting, gebaseerd op het gelijknamige boek van Carrie Slee. Als de vader van Paco plotseling sterft en zijn vriendin het uitmaakt, stort zijn wereld in. Kunnen zijn vrienden helpen?
Paco is een jongen van zeventien met twee belangrijke hobby's: oldtimers opknappen en dj'en. Zijn wereld stort in als zijn vader plotseling overlijdt en zijn vriendin het uitmaakt. Hij vlucht weg in de drank en komt steeds meer alleen te staan. Yara zit bij Paco in de klas en heeft een oogje op hem, maar hij ziet haar niet staan. Ze woont alleen bij haar moeder die makelaar is en wil dat Yara fotomodel wordt, maar Yara wil graag naar de kunstacademie. Yara begint zich steeds onzekerder over haar lichaam te voelen en besluit af te vallen. Misschien vindt Paco haar dan ook mooi. Radeloos toont gebruikelijke puberperikelen in een moderne setting. Met herkenbare karakters, hedendaagse muziek, vriendschap en romantiek. Maar ook met het verlies van een ouder, drankproblematiek, anorexia en onzekerheid. Radeloos is de derde boekverfilming van een werk van de succesvolle jeugdboekenschrijfster Carry Slee, na Afblijven en Timboektoe.

Titel: Radeloos
Jaar: 2008
Duur : 1 uur, 50 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jongerenprogramma
Editie: NFF 2009

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2008)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still