Ga naar inhoud
Still

Qui vive

Regie: Frans Weisz
Qui Vive, een vervolg op Weisz's film Leedvermaak, laat zien hoe het de personages in de loop der tijd is vergaan. Gebaseerd op het toneelstuk Rijgdraad van Judith Herzberg.
Qui vive is een vervolg op Leedvermaak, waarin Alexander in 1970 een bruiloftsfilm maakte als huwelijkscadeau voor zijn ex-vrouw Lea. Twaalf jaar later vervolgt hij het verhaal. In Qui vive laat hij zien hoe het de personages in de loop der tijd is vergaan. In Leedvermaak voert het persoonlijk leed van het bruidspaar en hun gasten de boventoon. De ouders van Lea, beiden overlevenden van Auschwitz, worstelden met het verleden. De vader van Lea's kersverse echtgenoot Nico verloor zijn vrouw en oudste kind in een kamp en verscheen met zijn tweede vrouw. In Qui vive blijkt het de personages niet veel beter te gaan en zijn de situaties niet minder gecompliceerd. Zo blijkt de eerste vrouw van Nico zwanger maar wil zij niet onthullen wie de vader is, en verkeert Nico inmiddels in een crisis. Qui vive is gebaseerd op het toneelstuk Rijgdraad van Judith Herzberg.
Titel: Qui vive
Jaar: 2001
Duur : 1 uur, 31 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2009
Speciale programma's

Gouden Kalf nominaties

Beste Scenario (2001)
Judith Herzberg
Beste Actrice (2001)
Catherine ten Bruggencate
Beste Acteur (2001)
Pierre Bokma

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.