Naast het filmen was de muziek de grote liefde van Anton van Munster. In deze in eigen beheer gemaakte film volgt hij het Orlando Kwartet bij de uitvoering van het strijkkwartet Rosamunde van Franz Schubert.
Naast het filmen was de muziek de grote liefde van Anton van Munster. In deze in eigen beheer gemaakte film volgt hij het Orlando Kwartet bij de uitvoering van het strijkkwartet Rosamunde van Franz Schubert. Van Munsters observaties van de vier musici bij het spelen van de muziek worden afgewisseld door beelden van het graveren van de bladmuziek in een koperen plaat en het bouwen van een viool en een cello. Opnames in een bos in herfstkleuren onderstrepen de schoonheid van Schuberts muziek.

Titel: Quartet
Jaar: 1986
Duur : 34 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Hommage Anton van Munster
Editie: NFF 2009

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still