Ga naar inhoud
Nina Berman maakte een fotoserie van gewonde Irak-veteranen en publiceerde het boek Purple Hearts, Back from Iraq. Regisseur Roel van Broekhoven zocht de geportretteerden op.
Sinds het begin van de oorlog in Irak zijn er meer dan 1100 Amerikaanse militairen omgekomen. Daarnaast raakten er meer dan 8000 gewond, vaak zeer ernstig. Blind, verminkt of door het gemis van ledematen getraumatiseerd zijn ze uit Irak teruggekomen en moeten zich opnieuw een plek veroveren in de Amerikaanse samenleving. Nina Berman, een fotografe uit New York, maakte een fotoserie van gewonde Irak-veteranen en publiceerde het boek Purple Hearts, Back from Iraq. Hierin laat zij de soldaten aan het woord. Regisseur Roel van Broekhoven zocht de geportretteerden op. In de indringende filmportretten die hij van ze maakte ondervraagt hij ze over hun oorlogservaringen, over hoe ze hun leven weer opnamen na hun terugkeer in de Verenigde Staten en hun toekomstverwachtingen. En natuurlijk komt ter sprake of ze wel eens twijfelen aan de juistheid van de oorlog waarin ze gewond raakten.

Titel: Purple Hearts - Oorlogsverhalen uit Irak
Jaar: 2004
Duur : 1 uur, 20 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Hoofdprogramma
Editie: NFF 2005

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still