Ga naar inhoud
De filmmaker Allard groeide op in een eenoudergezin met een moeder die aan een borderline persoonlijkheidsstoornis lijdt. Een persoonlijke documentaire over de symbiotische relatie van de maker met zijn moeder.
Twintig jaar nadat Allard de relatie met zijn moeder tot het minimale had teruggebracht, wordt hij door de politie gebeld. Zij troffen haar aan in een totaal verwaarloosd huis en ze kan niet langer voor zichzelf zorgen. Hij besluit haar in deze staat niet in de steek laten en neemt de verantwoordelijkheid voor haar zorg op zich. Uiteindelijk eindigt ze in een gesloten psychiatrische afdeling. Zij geeft hem in deze documentaire overal de schuld van en wil dat hij zich als een goede zoon gedraagt.

Credits

Sound Design
Postproductiebedrijf
Productiebedrijf
Selfmade Films

Titel: Puinhoop
Jaar: 2022
Duur : 1 uur, 25 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2022

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills