Een vioolbouwer in Amsterdam en zijn neef in Hoogeveen willen veel geld slaan uit de bouwplannen voor een hotel. Ze verzinnen een plan met tragische gevolgen. Historisch drama naar de roman van Thomas Rosenboom.


Amsterdam 1888. Hotelmagnaat Henkenhaf wil tegenover het Centraal Station een hotel bouwen, maar hij stuit op weerstand als vioolbouwer Vedder zich voor vijftigduizend gulden wil laten uitkopen. In Hoogeveen wil Vedders neef Anijs, een apotheker die zichzelf in de nesten heeft gewerkt, arme turfstekers helpen naar Amerika te verhuizen. Kosten: vijftigduizend gulden. De twee slaan de handen ineen en verzinnen een plan met tragische gevolgen. Het historische drama is gebaseerd op de gelijknamige roman van Thomas Rosenboom.Titel: Publieke werken
Jaar: 2015
Duur : 1 uur, 55 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Pathé Thuis
Nu streamen

Deze film uit de collectie 10 Verrassende Families is vanaf 8 september voor €1,99 te zien bij Pathé Thuis.

Stills

Still
Still
Still
Still