Een vioolbouwer in Amsterdam en zijn neef in Hoogeveen willen veel geld slaan uit de bouwplannen voor een hotel. Ze verzinnen een plan met tragische gevolgen. Historisch drama naar de roman van Thomas Rosenboom.
Amsterdam 1888. Hotelmagnaat Henkenhaf wil tegenover het Centraal Station een hotel bouwen, maar hij stuit op weerstand als vioolbouwer Vedder zich voor vijftigduizend gulden wil laten uitkopen. In Hoogeveen wil Vedders neef Anijs, een apotheker die zichzelf in de nesten heeft gewerkt, arme turfstekers helpen naar Amerika te verhuizen. Kosten: vijftigduizend gulden. De twee slaan de handen ineen en verzinnen een plan met tragische gevolgen. Het historische drama is gebaseerd op de gelijknamige roman van Thomas Rosenboom.

Titel: Publieke werken
Jaar: 2015
Duur : 1 uur, 55 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie, Gouden Kalveren, Inschrijving GK
Editie: NFF 2016

GeschiedenisDrama

Gouden Kalf nominaties

Beste Acteur (2016)
Jacob Derwig
Beste Scenario (2016)
Frank Ketelaar
Beste Camera (2016)
Mark van Aller
Beste Film (2016)
Frans van Gestel
Beste Production Design (2016)
Hubert Pouille
Beste Film (2016)
Laurette Schillings
Beste Acteur (2016)
Gijs Scholten van Aschat
Beste Sound Design (2016)
Herman Pieëte (CAS)
Beste Montage (2016)
Peter Alderliesten (NCE)
Beste Muziek (2016)
Merlijn Snitker
Beste Film (2016)
Arnold Heslenfeld
Beste Actrice (2016)
Rifka Lodeizen

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2017)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.