Persoonlijke queeste van de Indonesische theatertroubadour Agus, die op zoek gaat naar de wortels van het fundamentalistische geweld in zijn land.
'Jullie televisies thuis zijn nep, in deze televisie zijn de mensen van vlees en bloed,' zingzegt de Indonesische theatertroubadour en poppenspeler Agus tegen zijn kinderpubliek. Vervolgens speelt hij 9/11 na met een lege speelgoeddoos als WTC-gebouw en een kunststof vis als vliegtuig. Agus is een van de kunstenaars in Indonesië, die vraagtekens zetten bij de ontwikkelingen van fundamentalisme en geweld in hun land. In de documentaire Promised Paradise wordt hij gevolgd tijdens zijn zoektocht naar antwoorden op de vraag hoe het zo ver heeft kunnen komen en waarom geweld voor fundamentalisten de oplossing is. Daarbij confronteert hij zowel toevallige voorbijgangers als direct betrokkenen met zijn visie. Zo weet hij een ontmoeting in de gevangenis te arrangeren met Imam Samudra, het brein achter de discotheekaanslag op Bali in 2002. Ook heeft hij een paranormaal gesprek met een van de terroristen die bij die aanslag om het leven kwam, waarin hij hem vraagt of hij spijt heeft van zijn daad.

Titel: Promised Paradise
Jaar: 2006
Duur : 52 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie, Hoofdprogramma
Editie: NFF 2006

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still