Ga naar inhoud
Still

Profiel - Karel van het Reve, vier kleinzonen vertellen

Regie: Marjoleine Boonstra
Een door vier kleinzonen met liefde, respect en trots geschetst portret van Karel van het Reve, als grappige opa, begenadigd schrijver, scherpe kritikaster en man van principes.
Vier kleinzonen vertellen over hun opa: Karel van het Reve. Maarten en Jonathan van het Reve en Michiel en Jeroen Driessen schetsen met liefde een beeld van een grappige opa, die grapjes maakte over poep en de kinderen op zijn kromme vinger liet slaan om hem recht te krijgen. Met respect en trots en zorgvuldig formulerend spreken ze over zijn professionele bestaan, als scherpe observator van het wereldnieuws die met een knuppel stomme ideeën de wereld uitsloeg, die gangbare meningen aanviel. Voor allevier geldt de grootvader als voorbeeld en toetssteen. De interviewfragmenten worden afgewisseld met beelden van de landschappen waar Van het Reve van hield, begeleid door voorgelezen fragmenten uit zijn werk. En foto's uit het familiealbum, ook met broer Gerard, waarvan ook de kleinzonen niet begrijpen waarom hij zich zo fel tegen opa Karel keerde. 'Opa was mild en heeft zijn broer vergeven.'

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Omroep
HUMAN
Titel: Profiel - Karel van het Reve, vier kleinzonen vertellen
Jaar: 2007
Duur : 35 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2007
Hoofdprogramma

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.