Ga naar inhoud
Stills

Present are the Absent

Regie: Lieke Heil

Drie Oekraïense vrouwen ontvluchtten hun land en streken neer in het luxueuze, maar overbezette Poolse Hotel Maria. In dit documentaire mozaïek worstelen ze inmiddels allemaal met de afwezigheid van hun naasten.

Toen Rusland Oekraïne binnenviel, bood de eigenaar van het Poolse Hotel Maria direct aan om veertig mensen op te vangen. Zevenhonderd mensen kwamen daarop af, waaronder Marta (40), Valentyna (44) en Ann (17). Deze observerende documentaire toont hoe deze vluchtelingen, ieder op eigen wijze, omgaan met de onzekere situatie en met het gemis van geliefden en familie die in het door oorlog geraakte thuisland achterbleven. Die afwezigen drukken, zo maakt deze mozaïekvertelling invoelend, de grootste stempel op de belevingswereld van deze mensen.

Credits

Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
TjanTjan films
Coproductiebedrijf
IJswater Films
Postproductiebedrijf
Storm Post Production
Poster Present are the Absent.jpg
Titel: Present are the Absent
Jaar: 2023
Duur : 25 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2023
Premières

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer