In de nabije toekomst wordt het fileleed van eindeloos wachten verzacht door callgirls, kappers en fotografen. De film volgt een aantal mensen in een file waar de spanningen hoog oplopen.
In de telefilm Polonaise zijn files uitgegroeid tot een fenomeen waarin filecallgirls, -kappers of -fotografen het eindeloze wachten veraangenamen. De film volgt een aantal mensen in een file op de A5. Centraal staat een nerveuze Pool in een dure Saab Cabrio die door de politie wordt gezocht. Een rode Panda vervoert de hoogzwangere Hilde en haar cynische zus. Hilde is ongerust omdat ze haar vriend na een ruzie niet meer heeft gezien. In een oude Saab bekvecht een jong echtpaar. Zij is een 'yuppenkut' die haar huwelijk voor een parkeervergunning op het spel zet en haar blowende ega zat is. Charlie de platenplugger, rijdt in de auto van zijn zoon. Hij houdt van files omdat hij daar ongestoord zijn zaakjes kan afhandelen en zijn stille liefde, de filecallgirl Nena, kan ontmoeten. Terwijl de personages steeds meer met elkaar en zichzelf worden geconfronteerd lopen de spanningen hoger op. Een radiopiraat babbelt de verhaallijnen aan elkaar.

Titel: Polonaise
Jaar: 2002
Duur : 1 uur, 22 minuten
Categorie: Lang Televisie Drama
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2002

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still