Sfeervol portret van het Flevo Mannenkoor en het landschap dat gemaakt is en bewoond en bewerkt wordt door de trouwe leden van de zangvereniging.
Vlakke, uitgestrekte akkers, omzoomd door tanige bomen. Dat is het landschap dat gemaakt is en bewoond wordt door de mannen van Flevo's Mannenkoor. Archiefbeelden tonen hoe de polder tot stand kwam, afgewisseld met herinneringen van de pioniers van toen. Het zijn de koorleden op leeftijd van nu. In de kale, uitgestrekte polder blijkt het zingen, maar ook en vooral de interactie voor en na de repetities van onschatbare waarde voor de sociale cohesie. Daarom is het moment dat een lid een broche krijgt opgespeld voor een vijfenveertigjarig jubileum, oprecht ontroerend. En daarom leeft iedereen mee wanneer de dirigent levensbedreigend ziek blijkt, maar ondanks ingrijpende kuren 'zijn' club wil blijven begeleiden. Een film die aantoont dat je prozaïsch land kunt maken, maar dat voor een gemeenschap smeden meer komt kijken.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Sound Design
Productiebedrijf
Elifli Films
Omroep
Omroep Flevoland

Titel: Polderpioniers
Jaar: 2008
Duur : 1 uur, 10 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2008

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01