Ga naar inhoud
Stills

Pleinvrees

Regie: Salma Chafouk Idrissi
Voor de meeste Nederlanders is de door premier Rutte afgekondigde lockdown bepaald geen pretje. Maar voor Hussein, die lijdt aan pleinvrees, gaat er juist een wereld open.
Na de oproep van premier Rutte aan alle Nederlanders om zoveel mogelijk thuis te blijven, waren zelfs de drukke winkelstraten van Amsterdam helemaal verlaten. Deze korte film maakt dankbaar gebruik van die uitzonderlijke situatie om het verhaal te vertellen van Hussein, die sinds het plotse overlijden van zijn ouders aan pleinvrees lijdt. Hij sluit zich thuis op en vermijdt de belangrijkste mensen in zijn leven. Pas als er niemand op straat is, durft Hussein weer naar buiten.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Titel: Pleinvrees
Jaar: 2021
Duur : 12 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2021
NFF Debuutcompetitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills