Ga naar inhoud
Still

Please Hold the Line

Regie: Sabine König
Documentaire portretteert een telefoonwinkel annex kapperszaak in het hart van Amsterdam. Elke dag bellen immigranten naar geliefden, vrienden of familie in hun moederland.
In haar debuut documentaire Please Hold the Line portretteert regisseuse Sabine Konig een telefoonwinkel annex kapperszaak in het hart van Amsterdam. Elke dag bellen immigranten naar geliefden, vrienden of familie in hun moederland. Ze verhuisden naar Nederland om politieke of religieuze redenen of puur uit liefde. Please Hold the Line vertelt het verhaal van onder andere een Turkse man, een Joegoslavisch meisje, een Iraanse vrouw en een Nederlandse vrouw. Aan de hand van interviews en door de bellers te observeren tijdens de vaak emotionele telefoongesprekken toont de film hoe moeilijk het is om tussen twee culturen te leven: die van jezelf en die van het geadopteerde land.

Credits

Set geluid
Mixage
Productiebedrijf
Ryninks Holding BV
Omroep
IKON TV
Titel: Please Hold the Line
Jaar: 1999
Duur : 49 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2000
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still