Ga naar inhoud
Een reis door het onbekende universum van plankton. Deze talrijke, wonderschone organismen zijn voor het blote oog niet zichtbaar. Toch zijn ze de bron van al het leven in het water.
Korte film over de onzichtbare wereld van levend microscopisch plankton, een onbekend universum bewoond door alien-achtige wezens. Deze wonderschone organismen zijn voor de meeste mensen onbekend. Toch zijn ze in grote aantallen in elk water te vinden. Gefilmd door zijn microscoop, onthult Jan van IJken de schoonheid en de delicate structuren van plankton. Zonder voice-overs of commentaar, maar met een geluidscompositie van de Noorse kunstenaar Jana Winderson, beweegt de film zich op de grens van kunst en wetenschap.

Credits

Producent
Sound Design
Productiebedrijf
Jan van IJken Photography & Film
poster_versie01_03_full.jpg

Titel: Planktonium
Jaar: 2021
Duur : 16 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2022

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills
Stills
Stills