Ga naar inhoud
Handgeschilderde animatie over een wereld waar de vrije natuur de strijd met de mensheid lijkt te winnen. In deze postapocalyptische setting ontdekt een vrouw haar innerlijke wilde dier.
In een postapocalyptische wereld wonen een man en vrouw in een verlaten dorp dat ooit druk bevolkt moet zijn geweest. Omringd door een door de natuur herwonnen wildernis probeert de man zich angstig aan veilige gewoontes te houden terwijl de vrouw zich nieuwsgierig afvraagt hoe het leven er buiten deze plek uit zou zien. In een handgeschilderde, op mythen en oude volksverhalen geïnspireerde animatie ontdekt de vrouw een levensgevaarlijke indringer. Juist dit innerlijke wilde dier opent de deur tot een ontsnapping uit deze benarde situatie.

Credits

Sound Design
Coproductiebedrijf
S.O.I.L.
Distributie
Square Eyes
Productiebedrijf
Stichting il Luster Films

Titel: Pilar
Jaar: 2020
Duur : 10 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills