Ga naar inhoud
Still

Pik

Regie: Erik van Schaaik
In de gedaanten van een os van klei en een getekend vogeltje komen stop motion en 2D-animatie samen. Het rund wordt gek van het gepik op zijn kop, maar blijkt tot zijn schrik slechter af zonder de fladderaar.
In de gedaanten van een tot elkaar veroordeelde os van klei en een getekend vogeltje komen stop motion en 2D-animatie samen. De dieren worden bijna tegelijkertijd in een hete woestijn geboren. Om zijn pootjes niet te branden springt de fladderaar op het rund. Die wordt gek van het gepik op zijn kop, maar blijkt tot zijn schrik zonder vogel slechter af. Expressieve klarinetmuziek en cameravoering onderstrepen de zwijgende twist.
Titel: Pik
Jaar: 2010
Duur : 3 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2010
Jaaroverzicht

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still