Ontroerende en romantische familiefilm over de vijftienjarige Casper die op zoek gaat naar zijn verloren vader als hij ontdekt dat zijn moeder kanker heeft. Casper vindt steun bij orkestgenoot Anouk.
De vijftienjarige Casper heeft zijn vader nooit leren kennen en woont alleen met zijn moeder Marit. De twee hebben een hechte band en rooien het thuis prima samen. In zijn vrije tijd zit Casper het liefst achter de piano. Net lid van een groot jeugdorkest, waar zangeres Anouk direct zijn aandacht trekt, ontdekt Casper dat zijn moeder kanker heeft. In de ontroerende en romantische familiefilm besluit Casper zijn vader te gaan zoeken terwijl hij worstelt met een prille verliefdheid en de grote angst om zijn zieke moeder.

Titel: Pijnstillers
Jaar: 2014
Duur : 1 uur, 38 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2015

RomantiekDramaJeugdMaatschappijFamiliefilm

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2017)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.