Ga naar inhoud
Jeugdfilm speelt in de jaren dertig in Rotterdam. Belhamel Pietje Bell komt vanwege een gesneuvelde ruit in de cel terecht en krijgt zo lucht van een complot.
Vervolg op het succesvolle Pietje Bell. De jeugdfim - naar de gelijknamige boeken van ex-schoolmeester Chris van Abcoude - speelt in de jaren dertig in Rotterdam, waar belhamel Pietje Bell (Quinten Schram) spannende avonturen beleeft. Een sneeuwballengevecht waarbij een ruitje van de zuurpruim apotheker Geelman sneuvelt geeft het startsein. Een inbraak is het gevolg en natuurlijk wijst de beschuldigende vinger naar Pietje. Hij belandt in de cel en ontmoet daar de boeven die dankzij zijn eigen Bende van de Zwarte Hand achter de tralies zitten: een op wraak zinnende krantenmagnaat, twee dieven en ook de vader van Pietje's beste vriend Sproet. Rond het verlovingsfeest van zijn zus krijgt Pietje lucht van een complot waarin alles draait om een tsarenkroon. Er zit maar een ding op: de Zwarte Hand moet weer in actie komen. Bekroond met een Platina Film.

Titel: Pietje Bell II: De jacht op de tsarenkroon
Jaar: 2003
Duur : 1 uur, 48 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie, Jeugdfilm, Hoofdprogramma, Competitie
Editie: NFF 2004

Gouden Kalf nominaties

Beste Production Design (2004)
Ruud van Dijk

Andere prijzen

Platina Film (400.000 bezoekers speelfilm) (2003)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still