Ga naar inhoud
Still

Phileine zegt sorry

Regie: Robert Jan Westdijk
Romantische komedie gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Ronald Giphart waarin `power babe' Phileine haar vriendje Max achterna reist naar New York en daar tot nieuwe inzichten komt.
Romantische komedie gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Ronald Giphart en naar een scenario van regisseur Robert Jan Westdijk. In de speelfilm reist 'power babe' Phileine (gespeeld door Kim van Kooten) haar vriendje Max (gespeeld door Michiel Huisman) achterna naar New York. Max is acteur en heeft een rol in een internationale uitvoering van het ultieme liefdesdrama Romeo en Julia. Phileine vermoedt dat Max meer geïnteresseerd is in zijn tegenspeelster Joanne dan in haar. Dat laat de brutale Phileine niet op zich zitten. Uit jaloezie werpt ze zich eerst in de armen van Joanne's vriend en vervolgens verstoort ze de theatervoorstelling, waardoor ze alle aandacht naar zich toetrekt. Haar nieuw verworven roem brengt echter niet het geluk waar ze op hoopte: omdat Max heeft ontdekt dat Phileine hem bedrogen heeft, wil hij haar niet meer zien. Ze ontmoeten elkaar pas weer op een galafeest in New York. De film is opgenomen in Nederland en New York.
Titel: Phileine zegt sorry
Jaar: 2003
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2003
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie

Gouden Kalf winnaar

Beste Actrice (2003)
Kim van Kooten
Beste Sound Design (2003)
Herman Pieëte (CAS)
Beste Montage (2003)
Peter Alderliesten (NCE)
Beste Camera (2003)
Bert Pot (NSC)

Gouden Kalf nominaties

Beste Lange Speelfilm (2003)
Frans van Gestel
Beste Production Design (2003)
Dimitri Merkoulov
Beste Acteur (2003)
Michiel Huisman
Beste Regie (2003)
Robert Jan Westdijk
Beste Scenario (2003)
Robert Jan Westdijk
Beste Lange Speelfilm (2003)
San Fu Maltha
Beste Lange Speelfilm (2003)
Jeroen Beker

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2003)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still