Ga naar inhoud
Still

Petticoat

Regie: Pim van Hoeve, Thomas Korthals Altes
Muzikale coming-of-age vertelling waarin de innemende, koppige Patty niets en niemand ontziend haar dromen volgt, van het benepen Winschoten naar het bruisende Den Haag.
In 1956 woont de twintigjarige Patty samen met haar vader in een afgelegen dijkhuisje in het Groningse Winschoten. Patty werkt samen met haar beste vriend Peter in de kruidenierswinkel, waar ze het liefst uit volle borst diens zelfgeschreven liedjes zingt. Patty voelt zich gevangen in het dorpje met zijn stugge Groningse mentaliteit en gelooft heilig dat zij voorbestemd is voor een grootser leven. Achtdelige muzikale dramaserie, gebaseerd op de gelijknamige familiemusical, waarin Patty haar leventje achterlaat voor een bruisende carrière in muziekstad Den Haag.
Titel: Petticoat
Jaar: 2016
Duur : 45 minuten
Categorie: Televisiedrama
Editie: NFF 2017
L'OR Gouden Kalf Competitie

Gouden Kalf winnaar

Beste Actrice Televisiedrama (2017)
Abbey Hoes

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still