Ga naar inhoud
Experimentele documentaire waarin de filmmaker met zijn mobiele telefooncamera zoekt naar de meestal verborgen verhalen van mensen in Londen. Zijn protagonisten laten hem openhartig toe in hun leven.

Overal in een grote stad zitten verhalen verstopt. Hoe zou het zijn om in het leven van zo’n onbekende te stappen? Deze vraag stelde Gerrets zichzelf toen hij met zijn mobiele telefooncamera de straten van Londen afstruinde. Hij registreerde er voor deze experimentele documentaire slapers in de metro, files op roltrappen en volle straten. Daar stuitte hij op Steve, een man van middelbare leeftijd die al jaren buiten de maatschappij staat. ‘Onzichtbaar voor het systeem’, zoals hij het uitdrukt. Nu hij ‘gezien’ wordt, spreekt Steve openhartig over zijn gecompliceerde leven. Ook ontmoet de filmmaker de Braziliaanse Sandrine, die opbiecht eenzaam te zijn in alle drukte. Ze hoopt op een beter leven voor haar zoon en zoekt naar een man die haar daarbij kan helpen. Steve en Sandrine vertellen, los van elkaar, over het leven dat ze leiden en dat waar ze van dromen. Hoewel Gerrets registreert, is hij als stem en mens onderdeel van de verhalen.

Credits

Coproducent
Uitvoerend Producent
Set geluid
Sound Design
Productiebedrijf
Productiebedrijf
Pieter van Huystee Film & TV

Titel: People I Could Have Been And Maybe Am
Jaar: 2010
Duur : 53 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie, Beeldenstorm
Editie: NFF 2011

Gouden Kalf nominaties

Beste Korte Documentaire (2011)
Boris Gerrets

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still