Ga naar inhoud
Still

Pekka

Regie:
Portret van een Finse probleempuber die geen aansluiting vond bij zijn omgeving en ten slotte uit blinde (zelf)haat een bloedbad aanrichtte op een middelbare school.
Op 7 november 2007 vielen bij een schietpartij op een middelbare school in het Finse forensenplaatsje Jokela acht dodelijke slachtoffers. De dader stierf dezelfde dag in een ziekenhuis aan de verwondingen die hij zichzelf had toegebracht. Het betrof de achttienjarige scholier Pekka-Eric Auvinen. Deze documentaire reconstrueert de weg die Pekka aflegde tot zijn destructieve gruweldaad. Gesprekken met zijn ouders, klasgenoten en leraren scheppen het beeld van een eigentijdse puber die in een sociaal isolement wegzonk.

Credits

Regie
Coproducent
Scenario
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design
Titel: Pekka
Jaar: 2014
Duur : 1 uur, 25 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2015
Gouden Kalf Competitie Competities

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still