Ga naar inhoud
Animatiefilm wil het ingrijpende proces van kanker voorstelbaar maken voor jonge kinderen. Om zijn ziekte te verslaan, gaat Paultje dapper de strijd aan met de grote draak die in zijn buik zit.
Animatiefilm vertelt op een speelse manier het verhaal van een klein jongetje waarbij kanker wordt ontdekt. Volgens de arts moet Paultje zich voorstellen dat er een grote draak in zijn buik zit die verslagen moet worden. Dat hoeft Paultje niet alleen te doen want hij krijgt hulp van de medicijnen. Eerst is Paultje nog bang maar dan gaat hij dapper de strijd aan. De film wil het ingrijpende proces van een ernstige ziekte voorstelbaar maken voor jonge kinderen.

Credits

Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Stichting il Luster Films
Distributie
Stichting il Luster Films

Titel: Paultje en de draak
Jaar: 2008
Duur : 24 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Hoofdprogramma
Editie: NFF 2009

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still