Portret van animatiefilmer Paul Driessen. Met het gebruik van split-screen en foto's die gaan bewegen verwijst Van Waveren nadrukkelijk naar stijlkenmerken uit Driessens werk.
Paul Driessen heeft sinds 1970 meer dan twintig animatiefilms gemaakt. Elke productie is ogenblikkelijk herkenbaar, door zijn beweeglijke lijnvoering, bijzondere timing en een apart, soms zwart gevoel voor humor. De doorgaans woordenloze filmpjes wonnen tientallen internationale prijzen, waaronder een Oscar-nominatie voor 3 Misses. In het portret dat de regisseur Guus van Waveren van Driessen maakte heeft hij op originele wijze fragmenten uit diens oeuvre verwerkt. Zo worden, terwijl Driessen door zijn woonplaats Montreal loopt, zijn handelingen gespiegeld aan vergelijkbare gebeurtenissen uit zijn animaties. Ook met effecten als het tegelijkertijd in beeld tonen van parallelle verhalen, het gebruik van foto's die gaan bewegen en het vermengen van zwart-wit en kleur verwijst Van Waveren naar stijlkenmerken uit Driessens werk. Ook interviewt hij collega's van Driessen, die er zelf grotendeels het zwijgen toe doet. Behalve wanneer hij in de studio aan de geluidseffecten werkt.

Credits

Productiebedrijf
Cinemedia
Omroep
AVRO TV
Radio Nederland Wereldomroep
RNTV

Titel: Paul Driessen Inside Out
Jaar: 2002
Duur : 52 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2002

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01