Ga naar inhoud
Vaar mee tussen Nederland en Frankrijk en laat je onderdompelen in de wereld van de binnenschipper. Drie beelden naast elkaar als poëtische impressie van vrijheid, leven en het veranderende Europa.

Een 'boat movie' noemen de makers dit documentaireproject. Een tocht over de waterwegen tussen Nederland en Frankrijk vanuit het perspectief van een schipper op de binnenvaart. De kranen en grijpers in de haven, het voorbijglijdende landschap met zijn kanalen en sluizen, de heel eigen wereld van het scheepsgezin. Door de gelijktijdige vertoning van drie beelden naast elkaar ontstaat een poëtische ervaring op het ritme van de rustig stuwende motor. Het schip als metafoor voor het verglijden van de tijd en het langzaam veranderende Europa.

Credits

Producent
Coproducent
Uitvoerend Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking

Titel: Passage
Jaar: 2016
Duur : 53 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Forum van de Regisseurs
Editie: NFF 2017

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still
Still