Ga naar inhoud
Oudere Rotterdamse LHBTIQA+'ers bieden in deze hoopvolle, fantasierijke documentaire een uniek kijkje in hun leven. Hun verleden, de ruimtes waar ze zich welkom en onwelkom hebben gevoeld, en hun strijd om zichzelf te kunnen zijn.
In een knalroze ruimte in Rotterdam komen vier oudere LHBTIQA+'ers samen om in deze fantasierijke documentaire hun levensverhalen met elkaar te delen. Waar hun verhalen aanvankelijk heel verschillend lijken, hebben ze duidelijk één ding gemeen. Nell, Jos, Tonny en Arie hebben allemaal moeten zoeken naar een plek waarin ze zichzelf konden zijn. Alle vier hebben ze de traditionele normen rondom familie, het geloof en het huwelijk moeten transformeren om daarin ruimte te vinden voor hun identiteit.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Productiebedrijf
Rauwkost Film

Titel: Over roze gesproken
Jaar: 2023
Duur : 39 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2023

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.