Op een dak in Sint-Petersburg somt een man elf stellingen op van de Russische absurdist Daniil Charms. De acteur geeft ook zijn eigen mening, terwijl animaties van torren en een vrouw te paard passeren.
Op een dak in Sint-Petersburg lopen twee pijprokende mannen met petten en lange jassen. Eén somt (in het Russisch) elf stellingen op van de absurdistische 'schrijver, denker en poseur' Daniil Charms (1905-1942) over nummers, regels en het menselijk denken. In een mengvorm van stijlen mag de acteur ook zelf uitleggen wat Charms en zijn 'vloeiend denken' voor hem betekenen en passeren in de film animaties van torren en een vrouw te paard.

Titel: Over fenomenen en existenties nr. 3
Jaar: 2006
Duur : 12 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2006

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.