Ga naar inhoud
Still Outside the Lines 5.png

Outside the Lines

Regie: Stan Oversteegen
Animatiedocumentaire waarin de zonzijde van het queer-zijn naar voren komt in persoonlijke getuigenissen van jongeren die buiten de hetero-norm vallen. "Jij hebt helemaal niks te accepteren. Ik bén er gewoon!"
In deze in animatievorm gegoten documentaire vertellen queerjongeren openhartig over hoe het is om anders te zijn. Niet voldoen aan bepaalde verwachtingen is vaak ingewikkeld en pijnlijk, maar het biedt ook talrijke voordelen. Het overweldigende gevoel van verbondenheid met miljoenen andere queerpersonen wereldwijd bijvoorbeeld. "Het klinkt heftig, maar het is lifesaving om te voelen dat je er echt mag zijn. Dat je gevierd wordt, in plaats van getolereerd."

Credits

Sound Design
Geluidsnabewerking
Visual Effects
Productiebedrijf
Stan Oversteegen
Poster Outside the Lines.png
Titel: Outside the Lines
Jaar: 2023
Duur : 5 minuten
Soort: Korte Documentaire
Editie: NFF 2023

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

OTL_7.4.png
Still Outside the Lines 1.png
Still Outside the Lines 2.png
Still Outside the Lines 3.png
Still Outside the Lines 4.png