Ga naar inhoud
Still

Our Newspaper

Regie: Eline Flipse
Hartverwarmend portret van de Russische journalist Andrej Shkolni, hoofdredacteur en uitgever van Onze Krant. Hij trekt zich niets aan van de autoriteiten en schrijft over wat de mensen bezighoudt.

De Russische journalist Andrej Shkolni nam ontslag bij de krant De Leninist, omdat de autoriteiten zijn kritische instelling niet op prijs stelden. Hij richtte met zijn vrouw Nasha Gazeta (Onze Krant) op. In de krant - met een oplage van zevenduizend stuks - behandelt hij onderwerpen als vervuiling, een dorp dat drie maanden zonder water zit, een handoplegster en de dorpsdokter die bij -26° langs haar patiënten fietst.
In zijn Lada rijdt Andrej door Mayna in Ulyanovsk. Het is de geboortestreek van Lenin, eens de graanschuur van Rusland, inmiddels totaal verarmd en vergeten door Moskou. Andrej brengt zelf de krant rond en int het geld, ondertussen op zoek naar informatie als bijvoorbeeld de oorzaak van massale vissterfte in de rivier. Het tragikomische verhaal van een doorzetter in een maatschappij die ons absurdistisch overkomt is sec gefilmd. De interviews met de openhartige dorpelingen en de plaatselijke bureaucraten tonen het nut van Onze Krant.

Credits

Producent
Set geluid
Sound Design
Productiebedrijf
Elifli Films
Omroep
IKON TV
Titel: Our Newspaper
Jaar: 2011
Duur : 59 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2011
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still