Als een oudere vrouw een dramatisch telefoontje krijgt over haar echtgenoot, fietst ze naar het ziekenhuis. Daar wordt alles kil en razendsnel afgehandeld. Naar een waargebeurd verhaal.
Een oudere man en vrouw (Frits Lambregts en Pim Lambeau) vormen een gelukkig stel. Hij gaat jenever halen, in de uitverkoop. Even later krijgt zij een dramatisch telefoontje. Ze fietst naar het ziekenhuis, terwijl donkere wolken zich samenpakken boven hun huisje in de duinen. De vrouw belandt in een opeenvolging van onpersoonlijke ontmoetingen waarin de situatie kil en snel wordt afgehandeld. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Titel: Opruiming
Jaar: 2005
Duur : 11 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2005

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still