Geïnspireerd op het gedicht Op weg naar een kamer van Hanny Michaelis. Aaneengeregen, associatieve beelden lichten de relatie toe tussen filmmaakster en dichteres.
'Zou je het kunnen voorlezen?' vraagt een onzichtbare stem. Dichteres Hanny Michaelis leest daarop een aantal regels voor uit haar gedicht Op weg naar een kamer, waar de film op geïnspireerd is. Aaneengeregen, associatieve beelden, waaronder een krantenknipsel uit 1957, lichten de relatie toe tussen filmmaakster en dichteres. De twee vrouwen - die beiden consequent niet in beeld komen - blijken een verleden te delen.

Credits

Set geluid
Sound Design
Productiebedrijf
Swaan Produkties
Distributie
Swaan Produkties

Titel: Op weg
Jaar: 2007
Duur : 8 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2007

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01