Ga naar inhoud
Documentaire over de onverstoorbare natuur in de stad. In interviews en natuuropnamen wordt een veelzijdig portret geschetst van flora en fauna op onverwachte plekken.
Wat is natuur? Dat stukje woekergras tussen stoeptegels? Grote bossen brandnetels op een industrieterrein? Een eend op een druk bevaren waterweg? In de documentaire Op de grens verkent regisseur Peter Delpeut op bijna po√ętische wijze de grens tussen natuur en cultuur aan de rafelranden van Amsterdam. In havens, op industrieterreinen, volkstuinen en andere gecultiveerde stukjes hoofdstad laat hij mensen vertellen hoe zij denken over de natuur ('blij dat 't er eigenlijk is', 'alles is veel voor wie niet veel verwacht'), danwel de kijker wijzen op de niet altijd direct zichtbare verschijningsvormen van flora en fauna. Tussendoor brengt Delpeut diezelfde natuur in beeld, met close-ups van parende kevers, verstuivende bloemen, trillende bladeren en vreedzaam ronddobberende watervogels - met op de achtergrond de langzaam maar onstuitbaar oprukkende stad.

Credits

Sound Design
Productiebedrijf
Stichting Zig/Zag

Titel: Op de grens
Jaar: 2005
Duur : 22 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie, Hoofdprogramma, Tussenland
Editie: NFF 2006

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still