Ga naar inhoud
MB_OOG_OM_OOG_STILL__1.1.9.png

Oog om oog

Regie: Milton Broen

In deze film noir-achtige korte film komt een postbode in de verleiding stiekem andermans brieven te lezen. Als hij in de liefdesbrieven van zijn buurvrouw geheime berichten ontdekt, komt hij in een paranoïde toestand terecht.

Amsterdam, 1962. Een zonderlinge postbode woont nog bij zijn controlerende ouders. Ondanks de door hem afgelegde eed, kan hij het niet laten om zijn neus in andermans brieven te steken. Vooral het pikante briefcontact tussen zijn buurvrouw en haar minnaar laten hem niet los. Al gauw begint zijn nieuwsgierigheid tegen hem te werken. Waarom doet iedereen zo afstandelijk? En die mannen met hoeden, wat moeten die toch van hem? Op het moment dat zijn paranoia boven de wetten der natuur en algehele redelijkheid uitstijgt, komt hij oog in oog te staan met zijn voyeurisme.
Titel: Oog om oog
Jaar: 2023
Duur : 23 minuten
Soort: Korte Film
Editie: NFF 2023
NFF Studentencompetitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

MB_OOG_OM_OOG_STILL__1.1.1.png
MB_OOG_OM_OOG_STILL__1.1.2.png